tirsdag 24. april 2012

NMG-19 1.Runde Frøyland - Bryne 6-7

Dette var kampen vi virkelig hadde gledet oss til og som det var knyttet stor spenning til. Og vi fikk jammen valuta for pengene.

Frøyland Kunstgress lørdag 21.april klokken 16:00

Før kampen, faktisk allerede klokken 13:00, hadde vi en flott opplading på Bryne's Klubb. Skikkelig lunsj.
Vi må få takke Even sin mor for en helt fantastisk pastasalat som gikk ned på høykant!! I tillegg til brødmat og pålegg var også frukt på dagens meny.
Laget hadde en strålende fin samling og rammen rundt denne NM kampen skulle være den aller beste.

Vi møter til kamp, får med alle vanlige kampforberedelser og trener Even og Oddgeir har som vanlig gitt laget åndelig påfyll og en pepp talk.
Gutta skifter og gjør seg klar og alle er en smule spent, det er tross alt et lag vi kjenner så inderlig godt, spillere som har vært i juniortroppen til Bryne tidligere, klassekammerater...

Dagens lag:
Fredrik
Vetle, Vaaland, Nilsen, Rune
Dagfinn(Gard etter 89'), Øyvind(Andreas etter 80'), Truls(Philip etter 4', byttet igjen med Joel etter 53'), Frank
Ole Thomas, Pål(Ovar etter 47')

Kort:
Gult til Ole Thomas
Rødt til Nilsen

Dommere:
Jeg er målløs, dette var ille, så til de grader dårlig............

Litt om kampen.
Kampen starter og utvikler seg umiddelbart til noe som kan minne om et slags hatoppgjør(som en nøytral tilskuer uttrykker det). Frøyland sitt mannskap er til de grader tent på oppgaven, kanskje enkelte er noe i overkant tent. Det fikk dessverre Truls Vagle erfare, etter bare 4 minutter ble han klippet ned, skadet og måtte forlate banen og direkte på legevakt og røntgen. Vi fryktet at det var brudd, i ettertid viser det seg at han er kraftig forslått og det er ikke konstatert brudd eller avrevne sener, heldigvis. Trist for Truls og trist for laget. Uttrolig nok har dommertrioen som de eneste på hele stadion unlatt å få med seg fellingen, det ble derfor ikke tildelt kort til Frøyland. Helt uhørt at en trio virkelig kan være så bortreist.
Kampen roet seg noe ned etter en forykende start og vi tar ganske bra kontroll på forestillingen på slutten av første omgang.
Etter 39' tar vi ledelsen med scoring av Ole Thomas og assist Vetle.
Vi styrer inn til pause med resultatet 0-1.

I andre omgang kommer Frøyland sterkt tilbake og utligner etter bare 2 minutter og stillingen er 1-1. Bare tre minutter senere scorer Frøyland igjen og tar ledelsen 2-1. Frøyland kjører hardt på med spill helt på grensen av det forsvarlige. En helt hjelpeløs og direkte dårlig dommer sliter voldsomt med å ta kontroll over kampen og vi lykkes dårlig med våre ting i denne perioden.
Når klokken runder 69 minutter kommer to raske scoringer fra Bryne og vi er igjen foran med 2 scoring av Frank, assist Ovar og Ole Thomas. Stillingen er 2-3.

Dommertioen fortsetter sine herjinger og er minst like dårlige mot begge lag, helt fantastisk at en dommertrio skal kunne ødelegge en kamp på denne måte. Det må få konsekvenser.
Et konkret eksempel, for å forsikre oss om at det er enighet om at vi kan bytte inn spillere som tidligere er byttet ut, blir det benektet av dommer og linjemann på lagenes side. Spillere kan kun brukes en gang og de som er byttet ut kan ikke komme innpå igjen. Vi er minst like oppgitt som Frøyland over manglende kunnskaper og forståelse for regler.

Vi har bra kontroll, men litt dårlig konsentrasjon gjør at spillet bølger frem og tilbake og er i en fase da alt kan skje og det gjør det. 3 minutter på overtid utligner Frøyland og vi går mot ekstraomganger på stillingen 3-3.

Ekstraomgangene ender resultatløse bortsett fra direkte rødt kort til en uforstående og oppgitt Nilsen, som etter dommerens utsagn har kalt han for "jæ.....ånnas" noe som blir avvist av unge Nilsen og spillerne rundt han.

Vi er i gang med straffespark konkurranse, har tatt ut de 5 som skal starte ballet og gjør oss klar til siste akt i denne trilleren.
Så slår dommertrioen til med nye sprell, de jager ut av banen de spillerne som ikke skal ta straffe slik at begge lag står igjen med 5 spillere og hver sin keeper!
Etter litt hyl og skrik får alle spillerne entre banen igjen....

Det må 6 straffer til for hvert lag for å kåre en endelig vinner og heldigvis for oss ble det Bryne som trakk det lengste strået.
Det sto 3-3 etter ekstra omganger og vi vant 4-3 på straffe.
Bryne G19 rodde det hele i land med å vinne 7-6